telit.etf.rs

Institut Mihailo Pupin

Naučnoistraživački profil Instituta ‘’Mihajlo Pupin’’ čini sinteza naučnog i ekspertskog znanja u širokom spektru oblasti kao što su: elektronika, automatika, procesno upravljanje, računarstvo, telekomunikacije, digitalna obrada signala, informacioni sistemi, softversko inženjerstvo i robotika.

Institut je 100% u državnom vlasništvu, a svoje prihode u najvećem procentu (90-95%) ostvaruje prodajom proizvoda i usluga na domaćem i inostranom tržištu. Oko 5-10% zarade ostvaruje učešćem u naučnoistraživačkim projektima finansiranim od strane Ministarstva za nauku Republike Srbije. Približno 8% prihoda Institut realizuje po osnovu izvoza proizvoda i usluga.

Institut nudi širok spektar proizvoda i usluga. U skladu sa potrebama korisnika razvijamo specifična hardverska i softverska rešenja u informaciono-komunikacionim tehnologijama. Nudimo i usluge konsaltinga, inženjeringa, izrade prototipova, projektovanja i integracije složenih sistema.

Ponuda Insituta “Mihajlo Pupin” obuhvata brojna rešenja u domenu informaciono – komunikacionih tehnologija meðu kojima se ističu sledeći proizvodni programi:

  • Upravljanje procesima – DCS i SCADA sistemi (hardver i softver), optimizovani za velike i geografski rasprostranjene sisteme u elektroprivredi, vodoprivredi i sl, kao i sistemi za kontrolu i upravljanje u procesnoj industriji.
  • Menadžerski informacioni sistemi – Alati za odlučivanje i podršku u donošenju investicionih odluka, namenski sistemi za pretraživanje baza podataka, višenamenske ERP aplikacije, GIS
  • Upravljanje saobraćajem – Sistemi za naplatu putarine na autoputevima, upravljanje saobraćajem u velikim gradovima, automatsko praćenje vozila bazirano na GPS tehnologiji, ITS
  • Zaštita informacija – Kripto uređaji, rešenja za zaštitu komunikacija u telefonskim i radio mrežama.
  • Telekomunikacije – Oprema za prenos podataka po vodovima visokog napona; Uređaji za obradu i snimanje govora; VF komunikacije; Dizajn telekomunikacionih mreža
  • Komponente za selekciju i stabilizaciju frekvencije – za standardne industrijske i specifične namene, uključujući kristalne jedinke, kristalne oscilatore, kristalne filtre i magnetne materijale.

Zahvaljujući izuzetnoj ponudi proizvoda i usluga, Institut „Mihajlo Pupin“ predstavlja pouzdanog saveznika u potrazi za tehničkim rešenjima koja će vas učiniti konkurentnijim na tržištu.

Podeli sa prijateljima

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Login

Prijava na mailing liste