telit.etf.rs

Telenor fondacija dodelila nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović”

telfor_2014_Ilija_Stojanovic

Tradicionalno, osmu godinu zaredom, Telenor fondacija dodelila je nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović” najboljim studentima sa katedri za telekomunikacije, autorima najboljih stručnih radova konferencije TELFOR 2014 i autoru najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom časopisu.

U okviru Svečane akademije povodom proslave Dana Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, nagrade najboljim diplomcima odseka za telekomunikacije, u ime Telenor fondacije, uručio je Rade Hajder, direktor tehnologije u Telenor banci. Kao priznanje za uspeh, dodeljene su im novčane nagrade, tableti Lenovo Yoga Tablet 8 i neograničen pristup internetu na godinu dana.

Najbolji diplomirani studenti za 2013/14. godinu su Nemanja Đerić, Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Nikola Simić, Elektronski fakultet u Nišu, i Jelena Bjelica sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagrađeni stručni radovi sa konferencije TELFOR 2014 su: „Implementacija eho audio efekta u programskom paketu MATLAB” Nemanje M. Nikolića, „Personalized application for estimation of electromagnetic emission of base stations” Mladena Nedjeljkovića i „Application of Short Range Ultrasonic Wireless Communication to Smart Plug” Yagmura Kirkagaca, Ammara Talića i Slađana Veselinovića.

Nagradu za najbolji stručni rad objavljen u međunarodnom časopisu dobili su Angelina R. Totović, Jasna V. Crnjanski, Marko M. Krstić i Dejan M. Gvozdić za rad „An Efficient Semi-Analytical Method for Modeling of Traveling-Wave and Reflective SOAs“.

„Nagrada je dodatna motivacija i podsticaj za dalji rad i usavršavanje. Telenor fondacija je za proteklih osam godina na ovaj način podržala 59 studenata i stručnjaka, a drago nam je što i kroz ovaj i ostale različite programe doprinosimo obrazovanju mladih i kontinuirano ulažemo u njih”, kaže Rade Hajder, direktor tehnologije u Telenor banci.

Nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“ ustanovila je Telenor fondacija 2007. godine u znak sećanja na akademika profesora dr Iliju Stojanovića, koji je dao veliki doprinos i razvoju kompanije Telenor. Bio je pionir modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje SFRJ i današnje Srbije i osnivač katedre za telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Profesor Stojanović bio je učitelj gotovo svim generacijama današnjih iskusnih inženjera telekomunikacija, koji su sada nosioci ove industrije.

Oznake ,

Podeli sa prijateljima

Povezani članci

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Login

Prijava na mailing liste