telit.etf.rs

Vip Mobile

Vip Srbija

VIP

Vip mobile d.o.o. je privatni mobilni operater, vlasnik treće licence za mobilnu telefoniju u Srbiji za GSM i UMTS mreže i ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji. Vip mobile je član Telekom Austrija Grupe, koja ima oko 23 miliona zadovoljnih korisnika u osam zemalja regiona i poznata je kao lider u inovacijama jer stalno razvija nove tehnologije i usluge i prva ih uvodi na tržište.

Telekom Austrija Grupa je, nakon ozbiljnih istraživanja i analiza srpskog tržišta telekomunikacija, 7. novembra 2006. godine postala vlasnik treće licence za mobilnog operatera u Srbiji, plativši je 320 miliona i jedan evro, a Vip mobile je već 6. juna 2007. godine lansirao Vip brend. Veoma smo ponosni na činjenicu da smo za samo 6 meseci izgradili novog mobilnog operatera na srpskom tržištu. Većini mobilnih operatera u svetu je bilo potrebno prosečno 11 meseci od dobijanja licence do početka rada.

Kompanija je do sada uložila skoro 818 miliona evra kapitalnih investicija u kupovinu licence, širenje mreže, nabavku i implementaciju najsavremenije opreme, otvaranje sopstvenih radnji širom Srbije, edukaciju zaposlenih i marketinške aktivnosti, što nas čini najvećom grinfild investicijom u Srbiji do sada. Ponudivši pravu alternativu u mobilnoj komunikaciji u pogledu korisničkog iskustva, proizvoda i usluga po povoljnijim cenama, Vip danas u Srbiji ima više od 2 miliona zadovoljnih korisnika i zauzima 22 tržišnog učešća, a naše usluge su dostupne na 300 prodajnih mesta, uključujući 78 Vip centra širom Srbije. Kompanija zapošljava više od 900 mladih domaćih stručnjaka čija je prosečna starost 32 godine.

Vip od početka poslovanja intenzivno gradi vrhunsku mobilnu mrežu, što je rezultiralo činjenicom da smo jedini operater u Srbiji čiji je odličan kvalitet mreže 2011. potvrđen sertifikatom Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Vip je pobednik prvog nezavisnog testa merenja kvaliteta mobilnih mreže za 2011. i 2012. godinu koje je organizovao časopis connect u saradnji sa P3 Communications. U februaru 2011. godine lansirali smo prvu mobilnu širokopojasnu (broadband) mrežu u Srbiji zasnovanu na naprednoj HSPA+ tehnologiji, koja našim korisnicima omogućava izuzetno brz mobilni internet, bilo na mobilnim uređajima ili USB modemima, i u ovom trenutku obuhvata čak 72 populacije.

U Vipu su korisnici uvek na prvom mestu i želimo da to bude prepoznato kao glavna karakteristika naše kompanije od prvog dana rada u Srbiji. Zato što nam je stalo do naših korisnika, radimo predano da bismo ih povezali gde god da su. Posvećeni smo tome da pružamo najbolje proizvode i usluge po povoljnoj ceni.

Cilj Vip mobile je da se, uporedo sa postizanjem sve boljih poslovnih rezultata, uključi i u unapređenje lokalne zajednice, zbog čega stalno ulažemo i u životnu sredinu, sport, kulturu, obrazovanje. Prihvatajući odgovornost za svoje poslovanje i uticaj koji ima, Vip mobile putem društveno odgovornog poslovanja pokreće pozitivne promene u društvu i doprinosi poboljšanju kvaliteta života u Srbiji.

Podeli sa prijateljima

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Login

Prijava na mailing liste