telit.etf.rs

IoT Security seminar – Projekat BENEFIT

IoT Security seminar se održava online 13.01.2021 sa početkom u 18:00, preko Cisco Webex platforme.
Predavač je docent dr Mladen Koprivica.
IoT Security seminar organizuje se u okviru ERASMUS+ KA2 Capacity Building Program projekta BENEFIT (Boosting the telecommunications engineer profile to meet modern society and  industry needs). Seminar je namenjen prvenstveno studentima koji prate predmet IoT Mreže. Da bi ste učestvovali, neophodno je da se registrujete korišćenjem linka: Registracija.
IoT Security se bavi procenom bezbednosti IoT sistema, od sloja uređaja do aplikacionog sloja. Sa fokusom na praktični pristup, obrađuje se pitanje sigurnosti u svim fazama dizajniranja, implementacije i održavanja IoT sistema. U okviru seminara se obrađuju sledeće teme: IoT sistem pod napadom, IoT sistemi i arhitekture, napadi na IoT sloju uređaja, napadi na IoT komunikacionom sloju, napadi na aplikacionom sloju, kao i ranjivost i procena rizika u okviru IoT sistema.
Projekat BENEFIT (Boosting the telecommunications engineer profile to meet modern society and  industry needs) ima za cilj da ojača saradnju između univerziteta i IKT kompanija, a u cilju povećanja zaposlenosti, atraktivnosti studija telekomunikacija i interesa studenata, te stvaranje mehanizama za kvalitetniju dugoročnu saradnju sa industrijom. Ovo će se postići kroz modernizaciju studijskih programa iz oblasti telekomunikacija, poboljšanje metodologije učenja i pedagoških pristupa, uspostavljanjem novih laboratorija, saradnjom sa industrijom u modernizaciji pojedinih kurseva iz domena telekomunikacija i razvojem fleksibilnih mehanizama za dugoročno-održivu studentsku praksu u IKT kompanijama.

Tim BENEFIT projekta

BENEFIT_LOGO_W200

Oznake

Podeli sa prijateljima

Povezani članci

Login

Prijava na mailing liste