telit.etf.rs

SMATSA

SMATSA

SMATSA

Osnovna delatnost Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA doo predstavlja pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (Air Navigation Services Provision), dok se dodatne usluge odnose na školovanje kontrolora letenja i pilota, kalibražu zemaljskih radio navigacionih sredstava (ZRNS) i održavanje vazduhoplova.

SMATSA doo je osnovana 29. decembra 2003. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću, odlukom Skupštine Republike Srbije i Crne Gore. SMATSA doo u potpunosti posluje u skladu sa nacionalnom i međunarodnom regulativom, kao i međunarodnim sporazumima. Zahvaljujući visokoj kvalifikaciji zaposlenih, stalnom razvoju i tehničko-tehnološkom usavršavanju, SMATSA doo je postala članica najvažnijih svetskih međunarodnih vazduhoplovnih organizacija i integrisala se u evropski sistem upravljanja vazdušnim saobraćajem kao član EUROCONTROL.

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja zaključenog između Republike Srbije i države Crne Gore 3. februara 2012. godine, Vlada Republike Srbije i Vlada Crne Gore su zaključile Ugovor o potvrđivanju kontinuiteta pružanja usluga u vazdušnoj plovidbi u prostorima Srbije i Crne Gore, čime se potvrđuje kontinuitet postojanja zajedničkog pružaoca usluga u vazdušnoj plovidbi.

Podeli sa prijateljima

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Login

Prijava na mailing liste